Vlaams Belang Hove

Vlaams Belang Hove

De Vlaming, melkkoe van Belgie EN Europa!12 miljard naar Wallonie

De verkiezingen zijn voorbij, het leven gaat gewoon verder. Van veranderingen geen sprake, integendeel de hardwerkende Vlaming wordt nog maar eens aangepakt met weeral nieuwe belastingen en afbouw van sociale verworvenheden. Onder het mom van "we hebben een hele periode boven onze stand geleefd" denkt de kersverse regering zich nu alles te kunnen permitteren.

Welke burger wil nu nog meer van zijn loon opofferen om nog maar eens extra te besparen terwijl we lucratief F16's sturen naar het Midden Oosten, jaarlijks 12 miljard doorsluizen naar Wallonië, en met een gulle hand de EU kas spijzen ? Vooral dat laatste stemt tot nadenken.

Er zijn in de EU netto ontvangers(de zuiderse landen) en netto betalers(de 'welvarende' regio's). België staat samen met Nederland in de top drie. Maar ... blijkbaar is er een wezenlijk verschil tussen Wallonië en Vlaanderen want ook hier neemt Vlaanderen het leeuwendeel van de Belgische inbreng op zich. Rekenen we dit door naar een modaal huisgezin van 4 personen dan krijgen we een jaarlijkse bijdrage van (en hou u vast) :

- In Vlaanderen: 1130 euro
- In Nederland: 1088 euro
- In Wallonië: 578 euro
- In Duitsland: 456 euro
- In Groot-Brittannië: 404 euro
- In Frankrijk: 212 euro

Een Vlaams gezin betaald dus zo maar eens eventjes het 5-voudige van een Frans en meer dan het dubbele dan een Duits gezin. Wie heeft dit onderhandeld, wie kan daarmee blijven akkoord gaan ? We spreken hier over een jaarlijkse factuur van 2 miljard.

Dan is het niet moeilijk te begrijpen dat we in Vlaanderen onze mensen moeten tevreden stellen met één van de laagste pensioenen in Europa, langer moeten werken, de woonbonus en index onder druk zetten, en fors besparen op alle zaken die meerwaarde geven aan het leven zoals cultuur, sport, horeca en onderwijs.

Uw Vlaams Belang zal ook deze legislatuur vechten tegen deze gangsterpraktijken ! Blijf ons steunen, wij zijn er voor jullie.

STOP MET DE ONVERANTWOORDE GELDTRANSFERS
STOP MET DE AFBOUW VAN ONZE WELVAART
VLAAMS GELD IN VLAAMSE HANDEN